Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και το ΟΙΚΑΔΕ, το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, διοργανώνουν τη σχολική χρονιά 2008-2009 καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα: «Πλανήτης Γη: το κοινό μας σπίτι...».
Ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για την προστασία του κλίματος και την καλλιτεχνική ενεργοποίησή τους και στη διάδοση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο της αναγκαιότητας για θετική «δράση για το κλίμα».
Το κλίμα αλλάζει, το διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες, το παρατηρούμε και εμείς στην καθημερινή ζωή μας, στις ειδήσεις που έρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη. Δεν είναι «επιστημονική φαντασία», αποτελεί μιαν ανησυχητική πραγματικότητα.
Μέρα με τη μέρα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν τον πλανήτη. Απανωτοί καύσωνες, παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας και καταστροφικές πυρκαγιές. Έντονες και ξαφνικές βροχοπτώσεις και εκτεταμένες πλημμύρες. Οι πάγοι λιώνουν, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει.
Ζώα και φυτά απειλούνται με εξαφάνιση. Πολλοί άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι τέσσερις εποχές του χρόνου μοιάζουν μια μακρινή ανάμνηση ενός παρελθόντος που οριστικά θα χαθεί.
Ο κόσμος μας αλλάζει. Εμείς θα μείνουμε θεατές ή θα αναλάβουμε δράση για την προστασία του κλίματος;
συνέχεια εδώ