Έλεγχοι για νοθεία στα καυσιμα

Αναρτήθηκε από pluslies | 2:18 μ.μ. | 0 σχόλια »

Η νοθεία στα καύσιμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους των οδηγών. Κανείς δεν γνωρίζει από πού θα του… ‘ρθει και βέβαια το μεγάλο πρόβλημα αμφανίζεται στη ζημιά που ίσως υποστεί ο κινητήρας ενός αυτοκινήτου από καύσιμο που είναι νοθευμένο. Για το λόγο αυτό και...



θέλοντας να διαφυλάξει το όνομά της η εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΚΟ σε συνεργασία με εργαστήριο τεχνολογίας καυσίμων και λιπαντικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προχωρά σε εντατικούς ελέγχους στο δίκτυο των πρατηρίων της. Στόχος της είναι να παρέχει σωστά καύσιμα αλλά και να διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας καυσίμων που θα το γνωρίζει ο οδηγός. Σύμφωνα με την εταιρεία το σύστημα αυτό, περιλαμβάνει:

· Τα πλέον τεχνολογικά εξελιγμένα κινητά εργαστήρια ελέγχου ποιότητας και ποσότητας καυσίμων για επί τόπου ελέγχους στα πρατήρια. Τα εργαστήρια αναπτύχθηκαν αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Ε.Τ.Κ.Λ. του Ε.Μ.Π. και είναι τα μόνα που στελεχώνονται αποκλειστικά από χημικούς μηχανικούς στελέχη του Ε.Τ.Κ.Λ. του Ε.Μ.Π.


· Συνεχείς δειγματοληψίες, μυστικούς ελέγχους ποσότητας και τεχνική υποστήριξη.


· Αποτύπωμα ποιότητας με στατιστικά αξιόπιστη διαδικασία (ανάλογη με τo Ευρωπαϊκό Σύστημα FQMS-Fuel Quality Monitoring System).

http://www.trelokouneli.gr/2011/07/blog-post_1189.html