Συλλογή πτωμάτων

Στο σημείο της τραγωδίας έχουν σπεύσει διασώστες από όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και ασθενοφόρα ακόμη και από ιδιωτικά νοσοκομεία. Το κέντρο αιμοδοσίας απευθύνει έκκληση για προσφορά αίματος όλων των ομάδων. Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ανέβαλαν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία της ημέρας, ενώ έχουν επιστρατευτεί και ψυχολόγοι για υποστήριξη των συγγενών των θυμάτων....


Ο,τι απέμεινε από τα κοντέϊνερ

Η κυβέρνηση έκανε έκκληση στον κόσμο να μην προσέρχεται στα νοσοκομεία αν δεν υπάρχει πραγματικά σοβαρός λόγος, κάτι που δείχνει ότι ο αριθμός των θυμάτων πρέπει να είναι μεγάλος. Επίσης, έχουν ανακληθεί οι άδειες γιατρών και νοσηλευτών.
Έξω από τη βάση έχει στηθεί συντονιστικό κέντρο και τη διαχείριση της κρίσης έχει αναλάβει ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη βάση.

Σοβαρές ζημιές στον κύριο ηλεκτρικό σταθμό

Ο χώρος έξω από τη ναυτική βάση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς ο δρόμος είναι γεμάτος από σπασμένα κλαδιά, σωλήνες, σίδερα και γυαλιά. Με θραύσματα έχει γεμίσει μέχρι και ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Λεμεσού στο ύψος της κοινότητας Μαρί. Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί σπίτια και καταστήματα σε ακτίνα 5 χλμ. Στην περιοχή είναι ιδιαίτερα έντονη η μυρωδιά καμένου και η ορατότητα είναι χαμηλή.
Η αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού και τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι άκουσαν εκκωφαντικό θόρυβο από εκρήξεις και είδαν στον ουρανό ένα μεγάλο μανιτάρι καπνού.
Η είδηση της έκρηξης είναι πρώτο θέμα στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.

Στην Κύπρο ειδικοί από την Αθήνα



Αεροσκάφος C-27, με εξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αναχώρησε από την Ελευσίνα για την Κύπρο.
Οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα συνδράμουν στις έρευνες των κυπριακών αρχών σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος στη βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στη Μεγαλόνησο.
Το αεροσκάφος μεταβαίνει στην Κύπρο, κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.


http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-14104016

http://egersis2.blogspot.com/2011/07/blog-post_239.html