Συνήγορος της… Κυβέρνησης!

Αναρτήθηκε από 4athens | 2:40 π.μ. | 0 σχόλια »


«Θέλουμε Δήμαρχο για την Αθήνα, ή Συνήγορο της Κυβέρνησης;», είναι το έξυπνο δίλημμα με το οποίο κλείνει το τηλεοπτικό σποτ του Νικήτα Κακλαμάνη, που έχει βγει από χθες στον αέρα.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων επιχειρεί να αναδείξει την υπερασπιστική τακτική που έχει ακολουθήσει ο Γιώργος Καμίνης έναντι της Κυβέρνησης Παπανδρέου σε αυτόν τον έναν χρόνο διακυβέρνησης του τόπου από το ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας το μήνυμα ότι εφόσον ο απερχόμενος Συνήγορος του Πολίτη κερδίσει τις εκλογές στην πρωτεύουσα, δεν θα εξελιχτεί και στον… πιο μαχητικό αυτοδιοικητικό άρχοντα, για τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών του.
Είναι αλήθεια ότι η επιλογή Καμίνη δεν έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα την αποδοχή της παραδοσιακής εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, στηρίχτηκε όμως εξαρχής και ενθέρμως από τον Γιώργο Παπανδρέου και το στενό επιτελείο των συνεργατών του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους.
Ο λόγος προφανής: Με τον Γιώργο Καμίνη στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη, η Κυβέρνηση Παπανδρέου κάθε άλλο παρά… στριμώχτηκε, αυτόν τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του τόπου. Κανείς άλλωστε δεν θυμάται κάποια σημαντική υπόθεση προσφυγής πολίτη στον κ. Καμίνη, με αφορμή άδικη συμπεριφορά των υπουργείων απέναντί του, που ο κ. Καμίνης να ανέδειξε και να «έτριξε τα δόντια» της Κυβέρνησης.
Η «ελεύθερη συμβίωση» του Γιώργου Καμίνη με το ΠΑΣΟΚ άλλωστε, φάνηκε από το πρώτο κιόλας υπουργικό συμβούλιο της Κυβέρνησης Παπανδρέου, στη συνεδρίαση του οποίου συμμετείχε ο Συνήγορος του Πολίτη, προκαλώντας αντιδράσεις μέσα στην Ανεξάρτητη Αρχή, καθώς οι περισσότεροι προσπαθούσαν να τον αποτρέψουν από μια τέτοια επιλογή, με το επιχείρημα ότι θα ταυτιζόταν πλήρως με την Κυβέρνηση. Όπως και έγινε.
Σε κάθε περίπτωση, το statesmen.gr έχει αποκαλύψει ότι ο Γιώργος Καμίνης αποτελεί «επένδυση μακράς πνοής» για τον Γιώργο Παπανδρέου. Και στην περίπτωση που δεν καταφέρει τελικά να νικήσει τον Νικήτα Κακλαμάνη και να εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων, το πιθανότερο είναι ότι στον δομικό ανασχηματισμό που προετοιμάζει ο Πρωθυπουργός, θα τον συμπεριλάβει στην Κυβέρνηση, προσφέροντάς του κάποιο υπουργείο. Στις δε προσεχείς εθνικές εκλογές, θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, στις πρώτες, και επομένως εκλόγιμες θέσεις.

http://e-parembasis.blogspot.com/2010/11/blog-post_229.html