ATHENS FINE ARTS FESTIVAL

Αναρτήθηκε από 4athens | 12:23 μ.μ. | 0 σχόλια »

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ "ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το φεστιβάλ εικαστικών τεχνών της Αθήνας, ATHENS FINE ARTS FESTIVAL, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του γνωστού εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού, συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις του, παρουσιάζοντας τον μήνα Ιούνιο του 2009, τις Δεύτερες "Αντιπαραθέσεις".

Πρόκειται για μία μεγάλη ομαδική έκθεση, κυρίως ζωγραφικής, με τίτλο "Αντιπαραθέσεις στη σύγχρονη ελληνική τέχνη", η οποία διοργανώθηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία σε έντεκα γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών, ταυτόχρονα, δημιουργώντας έτσι μία ενδιαφέρουσα διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό της πόλης.

Το φεστιβάλ εικαστικών τεχνών της Αθήνας, είναι αφιερωμένο στην Ειρήνη των λαών, και διοργανώνεται σε συνεργασία με αίθουσες τέχνης και γκαλερί των Αθηνών καθώς και με κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς, με σκοπό την προβολή και την υποστήριξη των νέων κυρίως καλλιτεχνών.

Το φεστιβάλ μέσα από μία σειρά καλλιτεχνικών δράσεων, προσφέρει μία σύγχρονη πλατφόρμα, επικοινωνίας της τέχνης με το κοινό, προωθώντας ταυτόχρονα το σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον και κυρίως το σεβασμό στο συνάνθρωπο.

Δύο καλλιτεχνικές εκθέσεις, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ ωθούν τους δημιουργούς να ευαισθητοποιήσουν το κοινό, η μεν πρώτη υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και της διάσωσης του πράσινου, η δε δεύτερη υπέρ της προστασίας του νερού, του πολύτιμου και ζωοδόχου αυτού αγαθού.

Παράλληλα με τις δύο αυτές αξιόλογες καλλιτεχνικές δράσεις, το φεστιβάλ εικαστικών τεχνών της Αθήνας, συγκεντρώνει και ομαδοποιεί τους νέους Έλληνες καλλιτέχνες, που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας σε μία μεγάλη ομαδική έκθεση με τίτλο ¨Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό - Νέοι δημιουργοί", αντιπροσωπευτική δουλειά τους στην αίθουσα εκθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεντρώνει επίσεις, τους δημιουργούς που εμπνέονται από την ελληνική αρχαιότητα και παρουσιάζει θεματικές εκθέσεις, με σημείο αναφοράς το αρχαίο ελληνικό ιδεώδες, ενώ η έκθεση "Οlympic Flame", διοργανώνεται την περίοδο της αφής της ολυμπιακής φλόγας.

Οι καλλιτεχνικές δράσεις του φεστιβάλ, δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα και η είσοδος στους χώρους διεξαγωγής τους είναι ελεύθερη στο κοινό.