23/09/2008 - 22/10/2008

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την ομαδική έκθεση τεσσάρων καλλιτεχνών από τη Βουλγαρία, τη Ρωσία και την Αρμενία, των Martin Krastev (Μάρτιν Κράστεβ), Stoian Donev (Στόγιαν Ντόνεβ), Alexei Kyrilloff (Αλεξέι Κυρίλωφ) και Ponchi (Πόντσι).

Ένας Ρώσος, ένας Αρμένιος και δυο Βούλγαροι ζωγράφοι φιλέλληνες, ζουν και δημιουργούν στη χώρα μας, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι ο τόπος της συνειδητής επιλογής τους, της θεματολογίας τους και της έμπνευσής τους. Ο Πολιτισμικός Οργανισμός, στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικότητας, αγκαλιάζει τους ξένους δημιουργούς που ζουν στην Ελλάδα και τη βιώνουν με το δικό τους προσωπικό ύφος, ταξιδεύοντάς μας στη χώρα μας μ' έναν άλλον ανατρεπτικό τρόπο, προσκαλώντας μας να δούμε οικεία θέματα "με άλλο μάτι".

Ο Βούλγαρος Στόγιαν Ντόνεβ βρίσκει καταφύγιο και όραμα στην ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη, σε μια πνευματική κατάδυση επώδυνη και δημιουργική, από την οποία αναδύεται ο ζωγραφικός ποιητικός του λόγος. Ο επίσης Βούλγαρος Μάρτιν Κράστεβ επικεντρώνεται αντίθετα στον πραγματικό κόσμο, στα καθημερινά αντικείμενα και περιστατικά που τα διακρίνει η χαρά και η ευτυχία. Κινείται σε μια μεγάλη γκάμα όπου ο ένας πόλος είναι η μικρογραφία και ο άλλος έργα με επιβλητικές διαστάσεις.

Ο Ρώσος Αλεξέι Κυρίλωφ αναπλάθει τον δικό του κόσμο με εικόνες των αρχαίων θεών, δοσμένες όμως με μοντέρνο εικαστικό λεξιλόγιο. Οι παραστάσεις του Κυρίλωφ ταξιδεύουν ανάμεσα στην Αρχαιότητα και το Βυζάντιο, στην σύγχρονη πραγματικότητα και στον μυθολογικό χρόνο. Ένα παιχνίδι με τους μύθους και τα σύμβολα, τις ταυτότητες και τα θέματα.

Τέλος, στο έργο του Αρμένιου Ponchi ( Άρμεν Πρόγιαν) πρωταγωνίστριες είναι οι γυναίκες - "σειρήνες", σε ρόλους που συνεχώς εναλλάσσονται και κατακτούν το ενδιαφέρον του θεατή. Χρώματα ζωντανά, έντονα, πλημμυρίζουν τους πίνακες και προσδιορίζουν το προσωπικό ύφος του καλλιτέχνη.

Ώρες λειτουργίας: 9:00-13:00 & 17:00-21:00 εκτός Κυριακής απογεύματος & Δευτέρας

Επικοινωνία:
210 7232603
Τόπος: Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής