Τον τίτλο του «πρωταθλητή των συλλήψεων», καθώς έχει συλληφθεί τέσσερις φορές μέσα σε λίγους μήνες για φοροδιαφυγή, διεκδικεί ο γνωστός επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή.
Την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν οι δικαστές και στην αδελφή του Νότα Γαβαλά, η οποία και την πρώτη φορά που είχε συλληφθεί είχε επίσης κριθεί προφυλακιστέα....

Το νέο επεισόδιο των συλλήψεων της οικογένειας Γαβαλά αφορά τη μη απόδοση ΦΠΑ ύψους περίπου 2,2 εκατ. ευρώ της εταιρείας τους, για την οποία έχει ήδη κατατεθεί αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα και αναμένεται η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επικύρωση ή μη της διαδικασίας συνδιαλλαγής.
Το επιχείρημα αυτό, το οποίο προτάχθηκε από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ουσιαστικά συλλαμβάνονται ξανά για το ίδιο αδίκημα, έστω και αν αυτό αφορά διαφορετική περίοδο, δεν στάθηκε ικανό να πείσει τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, οι οποίοι κλήθηκαν να λύσουν τη διαφωνία που είχε ανακύψει νωρίτερα μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την τύχη του Λάκη Γαβαλά και της αδελφής του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανακριτής ενώπιον του οποίου απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι είχε τη γνώμη ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι καθώς, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, θεωρούνται «έστω και υπό αίρεση αθώοι, εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για την υπαγωγή της εταιρείας τους στο άρθρο 99». Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός είχε τη γνώμη ότι η προσωρινή κράτησή τους ήταν μονόδρομος.
Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν τον ΦΠΑ, όπως είχαν κάνει την προηγούμενη φορά που ήταν περίπου 146.000 ευρώ. Ετσι, τώρα πρέπει να περιμένουν την απάντηση της Δικαιοσύνης επί της προσφυγής που έχουν δικαίωμα να καταθέσουν διεκδικώντας την αποφυλάκισή τους.

tanea.gr