«Ντύνουν» με τις γελοιογραφίες τους τις μεγαλύτερες εφημερίδες του πλανήτη. Παρακολουθούν ενεργά τις εξελίξεις στη χώρα μας, η οποία βρίσκεται εδώ και καιρό στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας παγκοσμίως. Και απευθύνονται στους πολίτες της με έναν τρόπο που γνωρίζουν καλά: τριάντα ξένοι καταξιωμένοι σκιτσογράφοι ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία «Είμαστε όλοι Ελληνες», δημιούργησαν γελοιογραφίες με αφορμή τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και στέλνουν με το πενάκι τους το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης υπέρ του ελληνικού λαού, του πολιτισμού και της δημοκρατίας.

Όπως γράφει το «Έθνος», η πρωτοβουλία ανήκει στην εταιρεία EduCartoon και τον Ελληνα σκιτσογράφο Μιχάλη Κουντούρη, οι οποίοι προσκάλεσαν τους συναδέλφους τους να φτιάξουν κάτι για την Ελλάδα.

Τα σκίτσα θα εκτεθούν από την Πέμπτη 15 έως την Κυριακή 18 Μαρτίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενώ μετά την παρουσίασή της η έκθεση θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, σε δήμους που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.

«Οι γελοιογράφοι είμαστε
μια μεγάλη παρέα εντός και εκτός συνόρων», λέει ο κ. Κουντούρης εξηγώντας πώς προέκυψε η ιδέα για την έκθεση. «Εχω την τύχη να συνεργάζομαι με πρακτορεία του εξωτερικού και έχω φίλους ξένους συναδέλφους, οπότε έχει ανοίξει μεταξύ μας η κουβέντα για την κατάσταση στην Ελλάδα», προσθέτει.