Οι αλλοδαπές ιερόδουλες που συνωστίζονται στο κέντρο της Αθήνας πάσχουν από πλήθος σοβαρών νοσημάτων, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ
Φορείς οι αλλοδαπές ιερόδουλες, που μόλις σουρουπώσει βγαίνουν κατά εκατοντάδες στην Ομόνοια και σε άλλες δέκα περιοχές της Αττικής..

Σήμα κινδύνου για τη δραματική αύξηση κρουσμάτων AIDS και άλλων σοβαρών μεταδιδόμενων νοσημάτων όπως η φυματίωση επιθετικής μορφής και οι ηπατίτιδες C και B, που προκαλούνται από τη σημαντική αύξηση της πορνείας από αλλοδαπές ιερόδουλες στην Ομόνοια και σε άλλα δέκα σημεία της Αττικής, έστειλε χθες από τη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής ενημέρωσης της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής για τη μελέτη και αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, ο υφυπουργός επικαλέστηκε στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τα λεγόμενα "Προγράμματα δρόμου" (Street work), των οποίων οι άνθρωποι προσεγγίζουν τους παράνομους μετανάστες, κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους, ενημερώνονται για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν και καταγράφουν τα συνηθέστερα από αυτά.

"Ναρκομανείς, αλλά κυρίως ιερόδουλες σε μικρές ηλικίες βγαίνουν κατά εκατοντάδες στην περιοχή της Ομόνοιας μόλις αρχίζει να σουρουπώνει και το πρόβλημα αυτό αποτελεί για εμάς κεντρικό ζήτημα" τόνισε ο κ. Τιμοσίδης, ενώ επεσήμανε ότι "το θέμα δεν είναι να διώξουμε από εκεί τους μετανάστες και να τους πάμε παραδίπλα, αλλά να βρούμε λύσεις που όμως δεν δίνονται από τη μία ημέρα στην άλλη". Ο υφυπουργός ανέφερε ότι "με τις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουμε βρει ότι υπάρχει αύξηση του AIDS και της ηπατίτιδας C και Β.

Διαπιστώσαμε κρούσματα φυματίωσης το τελευταίο διάστημα επιθετικής μορφής και οργανωμένα σχεδιάζουμε την αντιμετώπιση του προβλήματος".

Συνεργασία
Ο πρόεδρος της επιτροπής Μ. Στρατάκης ζήτησε να ενταθεί η συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, καθώς όπως παρατήρησε "η περιοχή που βρίσκεται από την Ομόνοια έως την Πλατεία Βάθη έχει μετατραπεί σε στέκι ναρκωτικών και trafficking".

Αμεσα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού της πρωτεύουσας από τα μεταδιδόμενα νοσήματα, ιδίως στις καλούμενες υποβαθμισμένες περιοχές όπως είναι ο Αγιος Παντελεήμονας και η Πλατεία Αττικής, ζήτησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αδ. Γεωργιάδης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Εθνος

http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/aids.html