Ενα φρικιαστικό και συνάμα απίστευτο θέαμα αντίκρισαν οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας χθες... Δεκάδες ζώα, σκυλιά, γάτες, περιστέρια, στον χώρο του Ζαππείου, δηλητηριασμένα από φόλες, να σφαδάζουν και να πεθαίνουν από τρομερούς πόνους. Από χθες οι υπεύθυνοι του Δήμου Αθηναίων έχουν περισυλλέξει αμέτρητα κουφάρια ζώων.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις του κέντρου συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι με τον δήμαρχο κ. Γιώργο Καμίνη, ο οποίος τους εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το συμβάν και έδωσε υπόσχεση ότι θα το ερευνήσει. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα ζώα αυτά ήταν εμβολιασμένα και ελεγμένα από τον δήμο, ζούσαν στον χώρο πολλά χρόνια και δεν είχαν ποτέ δημιουργήσει κανένα πρόβλημα....

Το protothema.gr επικοινώνησε με μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων, τα οποία από την πλευρά τους έδειξαν ιδιαίτερη ανησυχία για τα αδέσποτα της Αθήνας και μας παρέπεμψαν σε δηλώσεις του κ. Καμίνη, πριν ακόμα κερδίσει τις εκλογές, οι οποίες δεν ήταν καθόλου θετικές για αυτά. Στη συνέντευξη που είχε δώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61, στις 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Καμίνης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:

«Η Αθήνα είναι μια πόλη η πιο βρόμικη της Ευρώπης, η Αθήνα είναι μια πόλη που δεν έχει φωτισμό, που δεν έχει πεζοδρόμια, η Αθήνα είναι μια πόλη στο κέντρο της οποίας κυκλοφορούν σκυλιά.(;)

Οι φιλοζωικές οργανώσεις της Αθήνας καλούν τον νέο δήμαρχο Αθηναίων να βοηθήσει τα αδέσποτα ως οφείλει από τον νόμο 3170/2003, και όχι να ενισχύει την επιθετικότητα έναντί τους.

Το περιστατικό αυτό έχει κάνει τον γύρο της Ευρώπης και γνωστά τηλεοπτικά κανάλια εξέφρασαν την επιθυμία να ψάξουν περισσότερο το θέμα. Αύριο στη 1 το μεσημέρι, έξω από το Δημαρχείο Αθηνών, στην πλατεία Κοτζιά, φιλοζωικές οργανώσεις και κόσμος θα διαμαρτυρηθούν για το πρωτοφανές περιστατικό που συμβαίνει στην καρδιά της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας των Αθηνών, λίγα χρόνια μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.