Εκβιασμός χωρίς αιδώ

Αναρτήθηκε από 4athens | 3:09 π.μ. | 0 σχόλια »

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος

Η «διακαναλική» συνέντευξη του πρωθυπουργού κατέδειξε, εκτός από την αδυναμία του στον χειρισμό της ελληνικής γλώσσης (αυτή τη φορά μίλησε και για διάλογο με «κυνικούς» εταίρους) και την έλλειψη οιουδήποτε δισταγμού στην χρήση απειλών κατά του λαού και εμμέσως των βουλευτών του, που δεν συμφωνούν με την πολιτική του. Ουδείς σκεπτόμενος Έλλην αποδέχεται ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, αν οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι δεν είναι εκείνοι τους οποίους αυτή επέλεξε ως υποψηφίους στις εκλογές.
Και στο παρελθόν υπήρξαν αξιόλογοι δήμαρχοι Αθηναίων, μη ανήκοντες στο κόμμα που κυβερνούσε, χωρίς να ανακύψει κανένα πρόβλημα. Υπενθυμίζονται σχετικώς οι περιπτώσεις των δημάρχων Π. Κατσώνα, Παπαθεοδώρου, Αγγέλου Τσουκαλά και άλλων. Γιατί λοιπόν τώρα ο κ. Παπανδρέου θέτει θέμα βουλευτικών εκλογών με κίνδυνο πτωχεύσεως της χώρας, αν στις επικείμενες εκλογές ο λαός δεν εκλέξει τους υποψηφίους του; Και γιατί σε καταφατική περίπτωση αγόμεθα σε αδιέξοδο, που δεν δικαιολογείται στη δημοκρατία, αφού αντιμετωπίζεται με εκλογές.
Απλούστατα διότι θα αποδειχθεί τότε ότι η κυβέρνηση έχει απολέσει το λαϊκό της έρεισμα, αν ο λαός καταψηφίσει τους περιφερειάρχες και δημάρχους, τους οποίους αυτή επέλεξε, στις πολυπληθείς τουλάχιστον περιφέρειες της χώρας. Η πρωθυπουργική απειλή στρέφεται όχι μόνο κατά του λαού, αλλά και των βουλευτών του που αμφισβητούν την ορθότητα της κυβερνητικής πολιτικής και των οικονομικών μέτρων. Και τούτο διότι η απειλή των εκλογών ενέχει και εκείνη της αποπομπής από τη Βουλή των βουλευτών τούτων, αν οι επόμενες εκλογές γίνουν προ της παρόδου 18 μηνών από τις προηγούμενες και με λίστα, στην οποία ασφαλώς δεν θα περιληφθούν αυτοί.
Συμπληρώθηκε ένα ολόκληρο έτος «σοσιαλιστικής» διακυβερνήσεως, εντός του οποίου η πλειονότητα των Ελλήνων, οπωσδήποτε δε οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί, περιήλθαν σε κατάσταση απελπισίας. Ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε την εύκολη λύση μειώσεως μισθών και συντάξεων, αυξήσεως των φορολογιών και του ΦΠΑ, καθώς και των τιμολογίων ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ. Αλλά δεν υποβλήθηκε στον κόπο να υπολογίσει αν και τι απομένει σε κάθε μισθωτό και συνταξιούχο για να ζήσει. Οι πλουτίσαντες δια της πολιτικής, συνιστούν στον λαό προκλητικώς να αραιώσει την κατανάλωση ζωϊκών τροφών, επανερχόμενος στο διαιτολόγιο των προγόνων του, ως υγιεινότερο. Καμία ουσιώδη περικοπή των αποδοχών των βουλευτών δεν έγινε. Το σύνολο τούτων και της αποτιμήσεως των προς αυτούς παροχών του δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 65.000 ευρώ μηνιαίως. Τόσο κοστίζει τελικά στον ελληνικό λαό κάθε βουλευτής του.

Όμως οι περισσότεροι τούτων για τους εαυτούς των και την οικογένειά τους επιφυλάσσουν το δικαίωμα της διατηρήσεως υψηλού επιπέδου ζωής. Ο πρωθυπουργός, εάν επρόκειτο να πληρώσει εξ ιδίων σουίτα για την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, δεν θα επέλεγε ασφαλώς αυτή με κόστος 7.000 δολαρίων ημερησίως. Ομοίως και υπουργοί του δεν θα επέλεγαν ξενοδοχεία κόστους 2.500 και 1.500 δολαρίων για κάθε διανυκτέρευση. Ούτε θα διέμενε σε πολυτελές ξενοδοχείο μονίμως ένας υφυπουργός της κυβερνήσεως εξ επαρχίας καταγόμενος. Κοσμοπολίτης δε υπουργός της κυβερνήσεως θα ησχολείτο περισσότερο με τα εθνικά ζητήματα της χώρας και ολιγότερο με τα «ψώνια» στα μεγάλα καταστήματα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου περί συνηθείας του να αναζητεί αγορές ευκαιριών.

Ο πρωθυπουργός κατηγορεί συνεχώς τον κ. Καραμανλή ως «δραπέτη» που εγκατέλειψε την εξουσία. Το ίδιο όμως επιχειρεί να πράξει και ο ίδιος πραγματοποιών την απειλή του σε περίπτωση που ο λαός δείξει την αγανάκτησή του κατά των μέτρων της διακυβερνήσεώς του, δια της καταψηφίσεως όλων των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών του κυβερνώντος κόμματος. Ο λαός θα ανέμενε μεγαλυτέρα υπευθυνότητα από τους κυβερνώντες, αλλά και από όλους τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή οικονομική εξαθλίωση της χώρας μας και του λαού της.
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=61722