"Είναι πολύ λυπηρό να διαπιστώνουμε υπονομεύσεις, προσπάθεια σπίλωσης προσώπων και αγνόηση στοιχειωδών κανόνων άμιλλας, στην προσπάθεια που κάνει το «Άρμα Πολιτών».

Άρθρο του κ. Γιάννη Δημαρά,
υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής.

Είμαστε μια ανάσα πριν από τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, το τελευταίο διάστημα, γίναμε κοινωνοί του ήθους και των πρακτικών που...μετέρχονται κάποιοι, με στόχο να στηλιτεύσουν την έντιμη και συλλογική προσπάθεια του ανεξάρτητου συνδυασμού μας. Βιώνουμε ένα σκηνικό άγριας πολιτικής αντιπαράθεσης και μας έβαλαν και το δίλημμα των εθνικών εκλογών, λες και κινδυνεύει η χώρα από έναν ανεξάρτητο περιφερειάρχη. Μετέτρεψαν τις εκλογές αυτές σε εθνικές εκλογές, μόνο και μόνο γιατί φάνηκε να ηττώνται τα μικροκομματικά συμφέροντα και η μονοκομματική κυριαρχία σε δήμους και περιφέρειες. Λες και με τους κομματικούς εναγκαλισμούς πέτυχαν ως τώρα να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των συμπολιτών μας…
Είναι πολύ λυπηρό να διαπιστώνουμε υπονομεύσεις, προσπάθεια σπίλωσης προσώπων και αγνόηση στοιχειωδών κανόνων άμιλλας, σε μια προσπάθεια που κάνει το «Άρμα Πολιτών». Προφανώς ενοχλεί και προκαλεί πανικό ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα με δυναμικό πρόγραμμα και ικανότατα στελέχη που έχουν φρέσκιες ιδέες και όχι τις γνωστές μεταχειρισμένες λύσεις.
Γνωρίζουμε καλά ότι, πίσω από τις αντιδράσεις τις οποίες προκαλεί σε όλο το κομματικό κατεστημένο η δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από τον συνδυασμό μας, βρίσκεται ο φόβος διατάραξης των ισορροπιών του πολιτικού συστήματος. Και κατανοούμε την ανησυχία τους. Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα μπορούσε να αγκαλιάσει ο κόσμος έναν συνδυασμό, που δεν διαθέτει «πακτωλό χρημάτων» για προπαγάνδιση θέσεων και δεν διατηρεί σχέσεις συναλλαγής με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα μπορούσε να αναπτερώσει το ηθικό του κόσμου και να γεννήσει ελπίδες ένας συνδυασμός, ο οποίος δεν διαθέτει κομματικούς μηχανισμούς στήριξης, ούτε περιοδεύοντες κομματικούς αρχηγούς.
Προσπαθούν να μου κολλήσουν, εμένα προσωπικά, κομματικές ταμπέλες και πολιτικές συνεννοήσεις και εξαρτήσεις. Δούρειος Ίππος του ΠΑΣΟΚ, Δούρειος Ίππος της Νέας Δημοκρατίας… Ανασκαλίζουν φιλικές, τυπικές παλαιότερες συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα, με φωτογραφίες αρχείων - όταν ακόμη δεν είχα αποφασίσει αν θα διεκδικήσω την υποψηφιότητα για την περιφέρεια της Αττικής – δίνοντας άλλη διάσταση , προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις… Εμπλέκουν το όνομά μου σε μεταγενέστερα εσωκομματικά σενάρια της Νέας Δημοκρατίας και συνεννοήσεις μεταξύ τους το καλοκαίρι για την επιλογή προσώπων στις εκλογές. Ξεχνούν το αυτονόητο. Πρώτον, ουδέποτε δέχθηκα επίσημη πρόταση, την οποία έτσι κι αλλιώς θα την απέρριπτα και δεύτερον, οι επιλογές όλων μας φαίνονται εκ του αποτελέσματος: ποιοι εκ των συνυποψηφίων μου επιδίωξαν να κατέβουν υποψήφιοι με κομματική στήριξη και ποιος είναι τελικά σήμερα ο μοναδικός ανεξάρτητος υποψήφιος.
Εμείς, ψύχραιμοι, δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα, έχουμε ρεαλιστικά οράματα και προοπτικές και σχεδιάζουμε σε κάθε λεπτομέρεια την υλοποίηση του προγράμματός μας, εφόσον μας τιμήσει ο λαός με την πολύτιμη ψήφο του. Δεν είμαστε παντογνώστες. Αξιοποιούμε τη γνώση των ειδικών, τεχνοκρατών, επιστημόνων, ανθρώπων του μόχθου και του πνεύματος, οι οποίοι αγκάλιασαν την προσπάθειά μας. Δεν έχουμε πολλές επιλογές. Για μας είναι μονόδρομος η ανάσχεση της μιζέριας, της βαθιάς μελαγχολίας που διακατέχει τους πολίτες της Αττικής. Είναι μονόδρομος να ξανανθίσει το χαμόγελο, η ελπίδα, η προοπτική, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.

http://greece-salonika.blogspot.com/2010/11/blog-post_415.html