Η πρωτοφανής για τα πολιτικά δεδομένα προσπάθεια παρέμβασης του Υπουργείου Εσωτερικών στην εκλογική διαδικασία πέφτει στο κενό. Αποτυγχάνοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, ο κ. Ραγκούσης έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του πορίσματος, το οποίο συντάχθηκε βεβιασμένα και, το βασικότερο, χωρίς να πραγματοποιηθεί εις βάθος έρευνα στη διαδικασία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κυρίως από την Βουλγαρία. Ωστόσο, αρμόδιο για την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων είναι το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην πορισματική τους έκθεση οι επιθεωρητές – ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης δεν διαπιστώνουν παράνομη πράξη. Αναφέρονται μόνο σε ενδεχόμενη παράλειψη των αρμοδίων για την παραλαβή των δικαιολογητικών εγγραφής υπαλλήλων της συγκεκριμένης υπηρεσίας του Δήμου, οι οποίοι δεν μερίμνησαν ώστε να εξακριβωθεί η αυτοπρόσωπη προσέλευση των αιτούντων προκειμένου να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. Όπως δε προκύπτει από το περιεχόμενο της έκθεσης η μη εξακρίβωση αποτελεί ισχυρισμό τεσσάρων (4) ατόμων βουλγαρικής υπηκοότητας.

Εξάλλου, από μαρτυρία που περιέχεται στο πόρισμα αποκαλύπτεται η ουσία της υπόθεσης. Μάρτυρας αναφέρει ότι οι Βούλγαροι παρακινήθηκαν στην εγγραφή από ομοεθνή τους, προκειμένου να τον στηρίξουν στην εκλογή του. Ο συνδυασμός «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος καταρτίσθηκε και ανακηρύχθηκε πολύ πριν ανακύψει το θέμα, δεν έχει υποψήφιο Βούλγαρο(α) υπήκοο. Αντιθέτως, άλλοι συνδυασμοί έχουν στα ψηφοδέλτιά τους Βούλγαρους υποψήφιους.

Είναι η πολλοστή φορά που ο κ. Ραγκούσης επιτίθεται στον Δήμαρχο Αθηναίων, παρά το γεγονός ότι από το πόρισμα δεν προκύπτει ευθύνη για την Δημοτική Αρχή, η οποία συνεχίζει το έργο της για το καλό της πόλης και θα φροντίσει ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν ελεύθεροι και ανεπηρέαστοι για την Δημοτική Αρχή που επιθυμούν.