Ελεγχόμενη Δημοκρατία

Αναρτήθηκε από 4athens | 5:38 π.μ. | 0 σχόλια »

Φτάσαμε λοιπόν στο παραπέντε των εκλογών του υπέρτατου διλλήματος και είμαστε σίγουροι για το ποιοι θα κερδίσουν.

Πρώτ΄ απ΄ όλα θα κερδίσει η αυτοδιοίκηση. Μετά θα κερδίσουν οι αντιμνημονιακοί συνδυασμοί. Και τέλος θα κερδίσουν οι υποψήφιοι που είχαν την υποστήριξη του τηλεοπτικού εκβιασμού του Γιωργάκη.

Ο καθένας θα ερμηνεύσει όπως θέλει το αποτέλεσμα. Ουσιαστικά, αν εξαιρέσεις την περιφέρεια της Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων (άντε βάλε και λίγο Πειραιά και Θεσσαλονίκη), η ψήφος έχει τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από αυτό που θα θελήσουν να μας ερμηνεύσουν.

Σίγα μην στον δήμο Κάτω Βρυσούλας η ψήφος στον κουμπάρο που είναι βαμμένος Πασόκος θα σημαίνει ότι γουστάρουμε τρελά το μνημόνιο και θέλουμε και άλλο.

Απλά ο κουμπάρος μας υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει αυτόν τον ρημαδιασμένο δρόμο που περνάει μπροστά από το σπίτι μας….

Το ωραίο είναι ότι όλοι οι υποψήφιοι (αν όχι όλοι, οι περισσότεροι) έχουν στον συνδυασμό τους την λέξη «Νέο». Νέα αρχή, Νέα Πόλη, Νέα Εποχή….

Και γεμίσαμε και ανεξάρτητους. Νέους ανεξάρτητους.

Αυτό που έχει γίνει στον δήμο που ανήκω πιστεύω ότι έχει γίνει σε πολλούς δήμους. Εκτός τους υποψήφιους του ΚΚΕ που είναι και δηλώνουν ΚΚΕ όλοι οι υπόλοιποι είτε το παίζουν ανεξάρτητοι, είτε λένε ότι απλά τους στηρίζει ένα κόμμα αλλά οι ίδιοι δεν είναι κομματικοί υποψήφιοι.

Και έχουν πλαισιώσει τα ψηφοδέλτια τους με υποψήφιους δικομματικά. Με τα πράσινα και μπλε λαμόγια να έχουν χωθεί σε όλα τα ψηφοδέλτια. Για να μην έχουμε καμιά ελπίδα να γλυτώσουμε.

Όσο για τον Καλλικράτη… έχουμε μαύρα μεσάνυχτα. Κανείς δεν μιλάει για το νέο μοντέλο διοίκησης και εξουσίας.

Ο Γιωργάκης μας είπε πως δεν μπλοφάρει αλλά θα σεβαστεί και την άποψη του λαού. Έχω μια απορία. Αφού τόσο πολύ ήθελε να έχει την γνώμη των πολιτών για την πολιτική που ακολουθεί γιατί δεν έκανε ένα δημοψήφισμα;

Να μας εξηγήσει με σαφήνεια τι γίνεται, να μας πει και ο Σαμαράς τον μαγικό τρόπο με τον οποίο θα τιμήσουμε το μνημόνιο αλλά μέσα σε ένα χρόνο θα έχουμε μηδενίσει το έλλειμμα, να μας εξηγήσει και η αριστερά για το πόσο σημαντικό είναι να σηκώσουν τα βάρη οι τράπεζες και όχι οι πολίτες και να αποφασίσουμε…

Ο Κωστάκης μίλησε δια αντιπροσώπου. Και είπε ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό. Ενώ η πολιτική του κακό σκέτα.

Επίσης είπε ότι το κεφάλαιο αρχηγία στην ΝΔ έχει κλείσει γι΄ αυτόν. Κρίμα. Χάσαμε την ελπίδα να μας σώσει…

Αν δείτε την Κυριακή τον χάρτη της Ελλάδας να γίνεται μπλε ή πράσινη μην τσιμπήσετε. Από κάτω ο χάρτης είναι κατάμαυρος.

Όταν ξέρουμε ότι για την κατάσταση που είμαστε υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε ή συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε αυτούς τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Τελικά αφού όλοι είναι τόσο καλοί μήπως πρέπει να τους ψηφίσω όλους;

Βέβαια ας μην ξεχνάμε ένα σύνθημα των αναρχικών: Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες.

Ελεγχόμενες εκρήξεις πακέτων, ελεγχόμενη πτώχευση, ελεγχόμενη αντίδραση των πολιτών, ελεγχόμενη ψήφος από τα Μέσα Προπαγάνδας…

Ελεγχόμενη Δημοκρατία. Όπου το «Δημοκρατία» είναι απλά ένα ελεγχόμενο σχήμα λόγου.

Ανεξάρτητοι και ελεγχόμενοι πολίτες καλή ψήφο. Όπου καλή είναι αυτή που θα ανατρέψει τις ελεγχόμενες αναλύσεις των παπαγάλων – δημοσιογράφων και των πολιτικών.

Τόσα χρόνια δίναμε σαφή μηνύματα στους πολιτικούς και μας έγραφαν. Καιρός να τους δώσουμε ένα μπερδεμένο μήνυμα.

Μικρός Φωκίων