Τις είκοσι χιλιάδες έφτασαν οι συμμετοχές των παιδιών που έπαιξαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη σημερινή διοργάνωση "Παιχνίδι στο Κέντρο της πόλης" που διοργάνωσε ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων στην οδό Πανεπιστημίου.

Μικροί και μεγάλοι με σύμμαχο τον καλό καιρό ξεφάντωσαν αποδεικνύοντας για άλλη μία χρονιά την αξία του μαζικού αθλητισμού.

Κοντά τους βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, οι Yπουργοί Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, ο Bουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, η Ολυμπιονίκης του τριπλούν Χρυσοπηγή Δεβετζή, ο μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ Δημήτρης Παπανικολάου, οι ομάδες της Βουλής, του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, του Novasport fm και της εφημερίδας η "Kαθημερινή" ενώ στα μυστικά του τένις φρόντισαν να τα μυήσουν οι πρωταθλητές και νυν προπονητές Σόλων Πέππας και Νίκος Ροβάς.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

"Σήμερα η Πανεπιστημίου θυμίζει την παλιά αλάνα στις γειτονιές, εκεί όπου στο παρελθόν έπαιζαν και αναδείχθηκαν μεγάλοι Έλληνες αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό κάποιες φορές το χρόνο να δίδεται η ευκαιρία στα παιδιά να βγαίνουν στο δρόμο και να παίζουν μπάσκετ, ποδόσφαιρο και τένις, κυρίως σε μία πόλη, η οποία διαθέτει ελάχιστους ελεύθερους χώρους. Για το λόγο αυτό η εκδήλωση θα καθιερωθεί ως θεσμός στην πόλη, όπως ο Ποδηλατικός Γύρος και ο Γύρος της Αθήνας.

Θέλω να συγχαρώ τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης για την πρωτοβουλία, και να ευχαριστήσω στο πρόσωπο του Βασίλη Κικίλια όλους τους συνεργάτες, τους εργαζόμενους στο Δήμο της Αθήνας και τους εθελοντές για τη βοήθειά τους, αλλά και όλους τους παλιούς και λιγότερο παλιούς αθλητές για τη σημερινή τους παρουσία".

Σε αναφορά δημοσιογράφου ότι αίτημα των παιδιών είναι να κλείνει πιο συχνά η Πανεπιστημίου, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε:

"Χαίρομαι που μου μεταφέρετε το αίτημα των παιδιών, που υποθέτω ότι θα γίνει αίτημα και των γονέων τους, γιατί χθες δεχθήκαμε κριτική, επειδή θα κλείναμε την Πανεπιστημίου για λίγες ώρες. Σας λέω ότι θα συνεχίσουμε".

Ερωτηθείς για τη νίκη του Ολυμπιακού στο Κύπελλο Ελλάδος και τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο τελικό του Final Four στο μπάσκετ, ο Δήμαρχος Αθηναίων απάντησε:

"Να ακουστεί ότι δεν έχω αλλάξει ομάδα, γιατί όλοι νομίζουν ότι έχω γίνει Παναθηναϊκός. Εύχομαι απόψε η ομάδα της πόλης, ο Παναθηναϊκός, να φέρει το τρόπαιο, όπως και πρόπερσι".

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στον Ο.Ν.Α για τη σημερινή πρωτοβουλία και επεσήμανε ότι "η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης δείχνει ποια είναι η Αθήνα, ποια είναι η Ελλάδα, ποια είναι η εικόνα που μπορούμε να δώσουμε σε αυτό τον τόπο, σε αυτόν το λαό. Η σημερινή εκδήλωση έχει συμβολική και ουσιαστική σημασία. Ο συμβολισμός της είναι σαφής. Όλοι αυτοί οι χώροι πρέπει να είναι χώροι ειρήνης, αναψυχής και το κυριότερο από όλα να ανήκουν στα παιδιά. Γι' αυτά τα οποία αγωνιζόμαστε όλοι και πρέπει να τους παραδώσουμε μια Ελλάδα καλύτερη".

Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς αφού παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των μικρών αθλητών υπογράμμισε: "Η πόλη σήμερα άδειασε από τροχοφόρα και γέμισε από παιδιά. Μικρά παιδιά και κάπως μεγαλύτερα παιδιά. Και αυτό το χαμόγελο στα πρόσωπα των μικρών παιδιών, εικόνα πολιτισμού είναι".

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων κ. Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε ότι: "o Οργανισμός Νεολαίας & Άθλησης είναι ενεργό κομμάτι του Δήμου της Αθήνας. Εμείς έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα τα παιδιά μας και τους νέους ανθρώπους. Τα παιδιά μεγαλώνουν φυσιολογικά παίζοντας, γελώντας, διασκεδάζοντας. Έτσι μαθαίνουν να είναι κοινωνικά, να συνεργάζονται μεταξύ τους. Και εμείς θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους και να τα εμπιστευτούν σε εμάς".

http://www.cityofathens.gr/el/node/8865