Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 24 Νοεμβρίου 2008 επαναλειτουργία του Μουσείου Μαρία Κάλλας, στο δεύτερο όροφο του κτιρίου Δ4 «Άγγελος Σικελιανός» στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της "Τεχνόπολις" κ. Φώτης Ιγνατίου: «Η απόφασή μας , μετά και την εντολή του Δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη για πραγματική και ουσιαστική αναβάθμιση του Μουσείου Μαρία Κάλλας, είναι αυτή που μας αναγκάζει να αναβάλουμε για μικρό ακόμη χρονικό διάστημα την επαναλειτουργία στο νέο χώρο του, προκειμένου να παρουσιάσουμε μια πλήρη εικόνα γύρω από την ζωή και το έργο της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο. Ένα εγχείρημα δύσκολο για το οποίο εργάζονται κοπιαστικά πολλοί μόνιμοι και έκτακτοι συνεργάτες της «Τεχνόπολις».

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας δημιουργήθηκε μετά την αγορά προσωπικών ειδών και ντοκουμέντων της αξέχαστης ντίβας από τον Δήμο Αθηναίων, με την συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού, κατά την διάρκεια της μεγαλύτερης δημοπρασίας που έχει πραγματοποιηθεί για την καλλιτέχνιδα, στο Παρίσι, τον Δεκέμβριο του 2000.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται: η αλληλογραφία της διάσημης υψιφώνου με τους συγγενείς της (μητέρα, πατέρα, αδελφή, θείους κλπ, κατά το διάστημα 1947-1952), με μεγάλες προσωπικότητες της Λυρικής Τέχνης, όπως τον μαέστρο Τούλιο Σεραφίν και την Ισπανίδα δασκάλα της Ελβίρα ντε Ιντάλκο, η αγαπημένη της γούνα τσιντσιλά, δώρο του συζύγου της Μπατίστα Μενεγκίνι, που φορούσε στις βραδινές της εμφανίσεις, ένα ζευγάρι γάντια του οίκου Hermes, η περούκα που την μεταμόρφωνε σε «Μήδεια» για τις ανάγκες των παραστάσεων της ομώνυμης όπερας, καθώς και περίπου διακόσιες πρωτότυπες φωτογραφίες από την προσωπική ζωή και την καλλιτεχνική της πορεία, που διατηρούσε η ίδια σε άλμπουμ.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν ένα πλήρες αρχείο των ηχογραφήσεων της Μαρίας Κάλλας σε CD.

Τεχνόπολις: Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 210 3453548

Ώρες και Ημέρες λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου και εορτών 10.00-15.00

Είσοδος ελεύθερη