Μια ιδιότυπη έκθεση εικόνας και λόγου- λόγου και εικόνας στην οποία 22 σημαντικοί εκφραστές της σύγχρονης τέχνης, που κατάγονται από διαφορετικές χώρες, αλλά δούλεψαν για πολλά χρόνια στο Παρίσι εκθέτουν τα έργα τους μαζί με ανέκδοτα λογοτεχνικά κείμενα, που έχουν γράψει, με αφορμή τη συγκεκριμένη έκθεση 22 διακεκριμένοι συγγραφείς. Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη από τις 5 Ιουνίου έως την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008.

Ο κάθε ζωγράφος επιλέγει τον συγγραφέα που προσεγγίζει με το κείμενό του, το έργο του . Τα έργα τους, επιλεγμένα και αντιπροσωπευτικά, αντανακλούν τις προσωπικές τους κατακτήσεις. Παράλληλα, τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του Didier Ben Loulou μας ανοίγουν ένα παράθυρο στα ατελιέ των ζωγράφων. Την έκθεση Paris Peinture οργανώνουν το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη.

Επιμελήτρια της έκθεσης : Caroline Fourgeaud-Laville, Μορφωτική Ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας.

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη: Βας. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1, τηλ. 2103611206

Ωράριο λειτουργίας :Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή: 10.00 πμ.- 18.00μμ. Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00πμ.- 22.00μμ. Τρίτη: κλειστά

Διάρκεια: έως 12 Οκτωβρίου 2008