Το Διαπολιτισμικό Κέντρο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων και η Microsoft Ελλάς ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, τη λειτουργία του Κέντρου "Απεριόριστες Δυνατότητες", με τη συμμετοχή του Φορέα Πιστοποίησης ECDL Ελλάς. Τη διαχείριση του προγράμματος έχει αναλάβει το Ελληνικό Δίκτυο Επιστημόνων Πληροφορικής (ΕΔΕΠ).

Στόχος της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας είναι η παροχή δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων και η πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ECDL στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μετανάστες, προσφέροντάς τους ουσιαστικά νέες δυνατότητες στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας, γεγονός που μακροπρόθεσμα ενισχύει τη συνοχή τους με τον ευρύτερο κοινωνικό ιστό.

Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων κα Αλεξία Έβερτ, ενώ ένας από τους πρώτους μαθητές του προγράμματος κατέθεσε τις πρώτες εμπειρίες του από τα σεμινάρια που προσφέρονται στο Κέντρο, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα στην Αθήνα αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το 2010 και υπολογίζεται ότι συνολικά θα επιμορφωθούν περίπου 150 άτομα.

διαβάστε περισσότερα εδώ