06/10/2008 - 12/10/2008

Εικαστικό φόρο τιμής στη μεγαλύτερη πρωταγωνίστρια του λυρικού θεάτρου επιχειρεί η έκθεση της ζωγράφου Julia Guerrero με τίτλο "Αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, Χρώμα και Μυστήριο" που διοργανώνει το Επίτιμο Προξενείο της Κολομβίας στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων.

Στα 60 της έργα η καλλιτέχνης προσεγγίζει την ερμηνευτική δεινότητα του ιερού τέρατος της όπερας, το πάθος της για την ζωή και την τέχνη, καθώς και την γυναικεία της υπόσταση, συνδυάζοντας ετερόκλητα υλικά (καμβά, χαρτί, ξύλο, μέταλλο, ύφασμα) με διαφορετικές τεχνοτροπίες (κολλάζ, εγκαταστάσεις video κλπ). Ο συνδυασμός μεικτής τεχνικής στα χρώματα, το κάρβουνο και τα παστέλ δίνουν μια ξεχωριστή διάσταση στα πορτρέτα, τις εμπνευσμένες από τον Τουλούζ Λωτρέκ αφίσες και τα στιγμιότυπα από τους ρόλους που ενσάρκωσε η αξέχαστη ντίβα. Τέλος, τόσο το έντυπο υλικό των παραστάσεων της καριέρας της, όσο και τα δημοσιεύματα στον ελληνικό και ξένο τύπο, ενέπνευσαν την ζωγράφο για να δημιουργήσει μια σειρά από ασπρόμαυρα έργα.

Η Julia Guerrero γεννήθηκε στην Μπογκοτά της Κολομβίας όπου και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών, από το οποίο και έχει βραβευθεί. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ακαδημία Καλών Τεχνών και στην Σχολή Συντήρησης Έργων Τέχνης της Ρώμης και πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2003. Μια μεγάλη ενότητα έργων της έχει παρουσιαστεί τόσο στην γενέτειρά της, όσο και στο εξωτερικό, όπως στην Ιταλία, την Αγγλία, την Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα, ενώ πίνακές της κοσμούν ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς ανά τον κόσμο.

Εγκαίνια: Δευτέρα 6 Οκτωβρίου και ώρα 20:30

Ώρες λειτουργίας: 12:00-21:00

Είσοδος ελεύθερη

Επικοινωνία:
210 3461589
Τόπος: "Τεχνόπολις", Αίθουσα "Τάκης Παπατσώνης"
Διεύθυνση: Πειραιώς 100, Γκάζι