Για εξαιρετικά σημαντική στιγμή , έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο, για το «1ο Forum Ραδιοφώνων των Ευρωπαϊκών Πόλεων», που διοργανώνει από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τον Α984 και το ξενόγλωσσο πρόγραμμα AIR 104,4. Φέρνουμε στην Αθήνα, τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους σταθμούς ευρωπαϊκών πόλεων, τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, για να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες. Στόχος μας, δήλωσε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων, η αντικειμενικότερη και γρηγορότερη ενημέρωση. Θα προσπαθήσουμε, πρόσθεσε, ο κ .Κακλαμάνης να βάλουμε τη βάση για την ανάπτυξη τοπικών και περιφερειακών σταθμών ενώ αναφερόμενος στον Α984 , επισήμανε ότι θα συνεχίσει να υπάρχει, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο στοιχείο της ταυτότητας που τον χαρακτηρίζει, την ελεύθερη δημοσιογραφία.

Για μια καινούρια αρχή για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ότι αφορά τα τοπικά ραδιόφωνα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Α984 Θανάσης Καφέζας, ο οποίος τόνισε ότι το όραμα είναι η δημιουργία του Γιούρο Ρέιντιο Σίτι. Παράλληλα επισήμανε ότι στη διάρκεια του Φόρουμ θα λάβουν μέρος 20 χώρες, 85 εκπρόσωποι.

Το 1ο Forum Ραδιοφώνων των Ευρωπαϊκών Πόλεων, αποτελεί την αρχή για μια σειρά συμποσίων σε χώρες της Ευρώπης , δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής του Α984 , Γιάννης Πολίτης.