Μικροί Συλλέκτες

Αναρτήθηκε από 4athens | 2:07 π.μ. | | 0 σχόλια »

image

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνουν την έκθεση "Μικροί Συλλέκτες", όπου παιδιά συλλέκτες, μαθητές των σχολείων της Αθήνας και επισκέπτες του Παιδικού Μουσείου θα εκθέσουν τις προσωπικές συλλογές τους.

Τα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή 23 Μαΐου 2008 και οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 9:00-13:00 & 17:00-21:00 εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής.

Κεντρική ιδέα της δράσης "Μικροί συλλέκτες" είναι να αποτελέσουν οι προσωπικές συλλογές των παιδιών τα αντικείμενα μιας έκθεσης.

Στόχος της είναι να δώσει χώρο και χρόνο στα παιδιά:

  • Να κατανοήσουν την έννοια "συλλογή"
  • Να εξοικειωθούν με δύο βασικές λειτουργίες των μουσείων, τη "συλλογή" και την "έκθεση" αντικειμένων
  • Να επινοήσουν τρόπους έκθεσης των προσωπικών τους συλλογών

Η έκθεση απευθύνεται στα παιδιά, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και σε όσους ασχολούνται με την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) με θέμα για το 2008 "Το Μουσείο ως φορέας κοινωνικής αλλαγής και εξέλιξης".

Την εκδήλωση των εγκαινίων θα πλαισιώσει η Παιδική Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα, με τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιώργου Χατζηνάσιου και Andrew Weber.

Την επιστημονική επιμέλεια και το συντονισμό της δράσης "Μικροί Συλλέκτες" έχει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων "Μελίνα", Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης - Θησείο τηλ. 210 3452150