Hraklide.jpg

Μέσα από την ιστορία των παιδιών του Ηρακλή, που μετά τον θάνατο του πατέρα τους καταδιώκονται από τον βασιλιά του Άργους Ευρυσθέα και βρίσκουν καταφύγιο στην Αθήνα, η παράσταση θέλει να θίξει προβλήματα της εποχής μας, όπως την λαθρομετανάστευση ή την μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου, και να αντιπαραβάλλει την σημερινή αντιμετώπισή τους με εκείνη της Αθήνας του 4ου π.Χ. αιώνα. Παράλληλα, προβάλλονται οι θέσεις του ποιητή για το ευμετάβολο και το αντιστρέψιμο των ανθρωπίνων πραγμάτων.

Η μετάφραση του έργου είναι της Ελένης Μερκενίδου , η σκηνοθεσία του Δαμιανού Κωνσταντινίδη, Σκηνικά / Κοστούμια του Απόστολου Αποστολίδη, η μουσική του Κωστή Βοζίκη και οι φωτισμοί της Ελίζας Αλεξανδροπούλου και του Χαρίτωνα Παπαδόπουλου.

Στο έργο παίζουν οι ηθοποιοί : Στέλιος Ανδρονίκου, Κώστας Ανταλόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Μακαλιάς ενώ στο ακορντεόν θα απολαύσουμε τον Κώστα Κοράκη.

Η οργάνωση παραγωγής είναι των : Angelus Novus - Ελισσαίος Βλάχος

Η διάρκεια της παράστασης είναι 80 λεπτά και η διεύθυνση του Θέατρου είναι "Θέατρο Βαφείο" Αγίου Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός ( Μετρό Κεραμεικός,) τηλ:210-3425.637

Μπορείτε να τη δείτε σήμερα ή και την Τρίτη στις 21:15