30/05/2008 - 12:00 - 17/06/2008 - 21:00

XAINHS.jpg

Τα Έργα του Γιάννη Χαϊνη έχουν σαν χαρακτηριστικό στοιχείο τη χρήση γεωμετρικών, και συχνά γραφιστικών συμβόλων και βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη και σε ιδιωτικές συλλογές.

Μεχρι και τις 17 του μηνός απο τις 12 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ στην Τεχνόπολη μπορείτε να απολαύστε την τρίτη ατομική έκθεσή του με τίτλο «Παλιά και Νέα Έργα».

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα οργανωθεί συζήτηση με θέμα «Το θεσμικό καθεστώς της Τέχνης σήμερα» την Τρίτη 3 Ιουνίου και την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 19.30.

Ο Γιάννης Χαΐνης σπούδασε αρχικά νομικά και από το 1950 ζωγραφική και χαρακτική στην ΑΣΚΤ με δασκάλους τους Ο. Αργυρό, Γ. Μόραλη και Γ. Κεφαλληνό. Συνέχισε με σπουδές στην Ecole des Beaux-Arts και στην Academie de la Grande Chaumiere και στο εργαστήρι του A. Lhote, καθώς και στη Σορβόννη. Το 1961 ίδρυσε την «Ομάδα Τέχνης α», στην οποία προσχώρησαν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, επιχειρώντας να φέρει σε επαφή το ευρύ κοινό με τη μοντέρνα τέχνη, οργανώνοντας εκθέσεις, προβολές ταινιών και διαφανειών, καθώς και ανοικτές συζητήσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία. Η παρουσία της δικτατορίας στην Ελλάδα διέλυσε την ομάδα και ο δημιουργός βρέθηκε εκ νέου στο Παρίσι.

Η Τεχνόπολι βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 100 , Γκάζι . Αίθουσα Δ12